Opvangmogelijkheden

De voorschoolse-, tussenschoolse- en buitenschoolse opvang wordt bij ons op school georganiseerd door Zo Kinderopvang. De kinderen worden op onze eigen locatie opgevangen en er is een nauwe samenwerking met de medewerkers van Zo Kinderopvang. Hierdoor is er rust en continuïteit in het dagprogramma van de kinderen.

Basisschoolkinderen van 4 tot 13 jaar kunnen bij Zo Kinderopvang op een veilige en gezellige plek spelen. De nadruk ligt op vrije tijd na een intensieve schooldag. De kinderen mogen grotendeels zelf bepalen hoe ze kun tijd besteden. Willen ze sporten, een boek lezen of knutselen? Alles is mogelijk.

 

Sportieve buitenschoolse opvang

Bij Zo Kinderopvang staat gezondheid hoog in het vaandel. Dat betekent niet alleen dat er gewerkt wordt met gezonde voeding met natuurlijke producten: ook voldoende beweging staat centraal. Elke dag is er een sportief pedagogisch medewerker aanwezig die leuke, ontspannende, actieve of creatieve activiteiten organiseert.

 

Jody van den Berg (schoolleider Eglantier Buiten): “De dagelijkse sportieve activiteiten van Zo Kinderopvang sluiten goed aan bij onze kernwaarden. Sporten is positief voor de ontwikkeling van kinderen. Hierin versterken Zo Kinderopvang en de Eglantier Buiten elkaar absoluut.”

 

Leuke uitjes

Tijdens vakanties en studiedagen doet Zo Kinderopvang leuke activiteiten buiten de deur. De kinderen maken uitstapjes naar bijvoorbeeld Plaswijckpark, het strand, Delftse Hout of het museum. Ook organiseert Zo Kinderopvang leuke activiteiten op locatie, zoals het bakken van gezonde cakejes, het knutselen van een dromenvanger en het doen van waterspelletjes.

 

Voor-, tussen- en naschoolse opvang

Naast voorschoolse opvang (07.00 tot 08.45 uur) en naschoolse opvang (15.15 tot 19.00 uur) biedt Zo Kinderopvang op de Eglantier Buiten ook tussenschoolse opvang (12.15 tot 13.15 uur). Kinderen zijn in vakanties en op studiedagen welkom van 07.00 tot 19.00 uur.

 

Een leven lang nieuwsgierig blijven
Bij Zo Kinderopvang stimuleren we kinderen om een leven lang nieuwsgierig te blijven en alles wat ze doen in volle betrokkenheid te ondernemen. Daarom blijven we zelf ook een leven lang leren. Op die manier bewegen we mee met een maatschappij die constant verandert en ontwikkelt.

Samen met hun ouders willen we kinderen begeleiden op weg naar volwassenheid. We bereiden kinderen zo goed mogelijk voor op een toekomst als democratische wereldburgers. Die bovendien goed in hun vel zitten, hun talenten kennen, zich verder willen ontwikkelen en zich positief inzetten voor de samenleving. Daarvoor geven we ze de juiste ingrediënten mee. Een gezonde leefstijl bijvoorbeeld, een open en geïnteresseerde houding, gemeenschapszin en medeverantwoordelijkheid voor zichzelf en voor hun omgeving. Zo groeien ze samen met anderen en tegelijkertijd naar hun eigen vermogen.

De eigenheid van elke leeftijdsfase vormt hierbij altijd ons uitgangspunt. Met als sleutelbegrippen een veilige hechting, sensitieve responsiviteit van volwassenen, spelen, zelf doen, plezier, creativiteit en humor.

 

Meer weten?

Diana is vestigingsmanager van deze locatie van Zo Kinderopvang. Ouders die vragen hebben over de mogelijkheden kunnen contact opnemen via info@zokinderopvang.nl of 06 53 85 34 02. Meer informatie over inschrijven en Zo Kinderopvang is te vinden op https://www.zokinderopvang.nl/vestiging/zo-aan-de-buitenhof/.